ingen fantasi...

Kom inte på vad jag skulle döpa inlägget...

Sitter här idag med en halvstökig lägenhet, med läckande kran och en värkande tand.. eller nja, egentligen bara en irriterande visdomstand...

Läste tidigare idag på Heidis sida att hon förberedde sig inför sitt 9:e VM. Kan jag säga att hade jag vart på plats så hade jag avklarat mitt 3:e VM. Detta blir dock inte så för mig, men jag har vart nog nervös ändå i veckan... Fast intalade mig sen skarpt att det var totalt onödigt...

Minns ej om jag berättade om mitt senaste gympass, när jag på flera av "maskinerna" ökade flera kg. Var helt underbart, för ett halvår sen trodde jag aldrig att jag skulle komma tillbaka dit jag är idag. Visst jag är fortfrande långt ifrån den absolutaste toppform jag en gång haft men jag är på väg tillbaks...

Vet mycket väl att jag inte ska bli för glad med hur det gick senast men jag ler ändå inombords när jag tänker på det. Det var en så härlig känsla för mig.

SItter här nu emd två skolarbeten som jag ska ha gjort innan måndag, det ena handlar om genus och ledarskap och det andra om... hmm, minns ej, ngt iaf. Får se till att göra klart dem senast söndag kväll..

Ska fortsätta kika på tv nu.. och plugga lite.... försöka iaf

lite segt med tränandet just nu...

Jag skulle ju ha varit och tränat idag men icke sa nicke, så blev det inte jag vaknade halv två och började då städa i lägenheten min och fixa med lite räkningar så att dem betalas då lönen kommer.

Vid fyra-fem ungefär insåg jag vilket datum det var idag och att ett skolarbete skulle vara inlämnat idag, ett arbete som jag skulle göra om. Så jag satte mig ner för att kolla upp och ta en sak i taget. Efter flera låsningar och lite prat med mamma i hur det ska se ut frågade jag Lisa om hon var tebaks i stan igen efter en vistelse i södern hos sina föräldrar om vi skulle göra det ihop ikväll, hade då redan sagt ifrån te katrin att jag trots allt INTE kunde fara iväg och gymma nu ikväll. Men jag hade den turen sen att lisa berättade att det var först 28e som arbetet skulle vara klart så då hade jag helt plötsligt morgon dagen med på mig att arbeta med det och då hinner jag nog både göra klart det gamla och göra det som ska vara nu... 

Här ligger snön så fint och jag är SÅÅÅÅ glad... Wild Arm gick i Storuman 28e juni och jag har längtat sedan dess på att, eller ja just efter på att snön ska komma. Så jag bara njuter, nu ska jag dock skaffa mig en termometer så jag vet hur varm eller kallt det är ute. För det vet jag inte,  tror mest hela tiden att jag med mina fingrar och dess dåliga blodcirkulation klarar av att vara ute i kylan men hehe ne det gör dem inte...

Ska nu kika en extra gång eller två extra gånger vad jag behöver göra för att få allt gjort denna vecka innan jag far söderöver... Och dessutom torka ur kylen min, eftersom min gamla mögelodling i potatisgratängen nu är utslängd så ska få kylen att lukta lite godare iaf.

Dessutom ska jag få min kran lagad i morgon den pajja lagom härligt i går kväll. Så har inte kunnat använda den över huvudtaget idag... Tur det var kökskranen, men jag vill inte ha disken kvar så längre till...   nä.. nu måste jag fortsätta städa och plugga så jag i morgon kan belöna mig med armbrytning och en bokad resa.

trött efter gårdagens träningsdag

Trodde jag skulle skriva igår efter armbrytarträningen men så blev det inte. hehe Var för kall om fingrarna mina...

Armbrytarpasset var helt okej, Dianan, som jag mött på gymmet tidigare underdagen var på plats och tyckte att det var hel skoj, hon visade sig ha liiiite armbrytarerfarenheter sen förr... bor granne med en av grabbarna som var förbi igår och sen hade hon brytit på skolan då dem haft ngt jipppo där, hängde inte med fullt ut, så hon hade ju greppat upp "riktiga" armbrytararmar förut, men var ändå rätt nybörjare.

För mig gick det hyffsat insåg åter igen att mina handleder var svaga, speciellt då jag hade problem med att gå på Dianas handleder då vi bröt. Så det är något som jag ska träna upp.

Jo, som jag skrev i början att jag hade för kalla fingrar för att skriva igår då jag kom hem. Självklart eftersom det är ca 5 min gångväg för mig till träningen så längde jag bara på mig jackan över mitt linne och skippade vantar och mössa. Men sen på hemvägen, vi drog ju ifrån vid åtta tiden då träningen sluta och jag kan säga att jag var hemma vid tio tiden. Jag och Diana vrkade tydligen komma rätt bra överens och efersom hon skulle till en lägenhet i samma huslänga som jag så vart det att vi stod utanför huset och började prata, om allt mellan himmel och jord, eller snowboard armbrytning och träning och lite där til.

Som sagt, en hel trevlig brud och hon hade absolut fått mersmak av tränmingen och trots att hon var helt öm i kroppen idag eftergårdagens träning så kommer hon, om hon inte var bokad för jobb vara på plats på träningen nästa vecka.
För mig återstår nu denna månad, lite träning och massa plugg och fem dagar emd jobb. Nu blir det inte mer jobb för mig utöver dessa dagar, detta för att jag ska ha tid att te att åka iväg och hälsa på släktingar.

Justja, som jag skrev för någon vecka sedans å skulle jag berätat hur mitt "träningsschema" ser ut, men jag väntar med det eftersom jag vill förlja det någon vecka till innan jag berättar fullt ut. Detta för att jag nu kommande pass måste öka vissa övningar då orken faktikst finns till att träna och vill ta det lugnt på den fronten så då väntar jag  tills början av nästa månad eller så innan jag vet exakt hur det ligger till.

Nu idag blir det plugg plugg plugg och lite tvättning för att sedan i morgon eftermiddag jobba och spendera förmiddan på gymmet.

det bara kliiiiiar i fingrarna mina.....

Kände på en gång nu då jag sitter här med min fiskgratäng som mer är en soppa att jag bara mååååste skriva av mig lite granna trots att jag egentligen tänkte göra det först ikväll efter armbrytarpasset.

Dagen började med att jag blev inringd för att jobba fredag och söndag, självklart tackade jag ja till det, eftersom dte kanske inte blir så många fler pass för min del utöver dem och två andra jag redan satt upp mig på redan innan eftersom jag pga av en resa måste plugga in några veckor i förväg, och ska jag fixa det kan jag inte jobb allt för mycket.

Utöver allt jag måste plugga in har jag två rest uppgifter att göra som jag inte klarat innan i förra kursen, så jag har en del att stå i.

Strax efter halv tolv for jag till gymmet och vid kvart i två var jag hemma igen. Så underbart pass jag körde idag, men nog efter att jag blivit inringd för helgen så insåg jag att dte var dags att stiga upp, så jag gjorde i ordning en underbar tallrik gröt med rivet äpple och tänkte återigen hur gott jag tyckjer det är med gröt till frukost... och i och för sig när som på dygnet.

Efter den underbara frukosten som även innefattade en kopp kaffe så gjorde jag mig i ordning för att fara på gymmet, kom dit och började med en 15 min cykling, så jäkla skönt det var och sedan bara det av till att köra mycket axlar bröst och tricep. Lite mage och rygg blev det trots allt med....  

Väl där så körde jag chins och  när jag började mitt "schema" för någon vecka sen orkade jag knappt 2 stycken, då har jag en gång i tiden orkat åtminstone 5-6 på rad i verje set och gjort 2-3 set men började då med att göra 4 stycken 3 gånger om. Vilket idag ledde till att jag körde 5stycken 3-4 ggr om. Så underbart härligt... Och fler ska jag orka om några veckor det vet jag.

En magövning som jag gjorde, eller ja mage-rygg så gjorde jag så att jag i fredags då jag senast var där lade på och körde den med vikter, mest bara för att testa. Idag gjorde jag samma sak och jag bara njuter av att det går framåt för mig, motivationen är högre än någonsin och jag hoppas få behålla denna känsla

Inte nog med det, en annan övning jag gjorde då ökade jag med 5 kg för att det var för lätt, då gällde det axlar/bröst så jag fortsatte njuta helt och hållet även där och körde den med ett leende på läpparna. Att jag orkar träna såhär hårt trodde jag aldrig att jag skulle orka göra i början av året. Så jag känner mig så otroligt glad idag. 

Men glädjen slutade inte med att övningarna gick bra utan, när jag var där var det en annan tjej som också körde där, jäkla stark jänta såg hon ut att vara.Men när hon skulle därifrån såg jag att hon hade en tröja som såldes under EM i fjol, och eftersom hon ahde en "armbrytartröja"  på sig var jag tvungen att fårga om hon var där och tittade på.

Hon berättade att hon inte hade gjort det men att hon var intresserad utav det och att hon tyckte det var synd att det inte fanns i lycksele. Jag meddelade henne att det visst gjorde det, så jag berätta plats och tid och hon sade att hade hon tid och inte var bokad som barnvakt så skulle hon komma förbi. Så att jagidag ev har värvat ytterliggare en ny till den stora armbrytarfamiljen gjorde att jag fortsatte träningspasset med ett leende på läpparna.  

Nä nu ska jag äta upp min mat innan den kallnar och sen blir det pluggning och städning för att sedan avnjuta ett (förhopnningsvist) härligt och hårt armbrytarpass ikväll...

fredagkväll

Idag var jag återigen på gymmet och det var riktigt härligt vill jag medge fick ihop ett pass på drygt en timma och jag känner att jag börjat komma i gång med träningsmotivationen igen... I morrn kväll blir det jobb lika så på måndag men på olika ställen, alltid härligt med extra pengar. För då kan jag ha råd att åka på fler tävlingar, vilket är kul även om jag inte kommer tävla så mycket nästa år så är det ändå kul att befinna sig på plats och se alla andra göra grymt bra ifrån sig. Och det är ju alltid skoj att träffa allt härligt folk som man stöter på på tävlingarna.

Just nu känns det som att jag kommer ha grym träningsvärk i morgon, vilket jag iof hoppas att jag kommer ha. Men man vet aldrig. Mer info nästa gång jag kört ngt...

ytterliggare ett skönt träningspass

Hade idag igen ett härligt träningspass, jag var helöt slut efteråt men när jag avslutade med löpningen så kände jag att benen bara flöt på mjukt, så härligt att springa. Var där i drygt 1½h men kändes som knappa 45min hehe, tiden bara rann iväg, hann ändå dock köra ett ordentligt pass.

Igår körde jag Armbrytning, testade vänster och kunde bryta utan problem, gjorde lite ont i vänster handen när jag skulle greppa men inte medan jag bröt. Så jag kunde köra på rätt ordenligt ändå.

Ja, känner inte för att ha så mycket att rapportera idag mer än att både träningspasset idag och igår gick bra.  Mer vet jag inte. Mycket skolarbete nu ett tag, går helt okej jadu, vad mer kan jag säga... Blir gym på fredag igen, ser fram emot det.

öm i hela kroppen ungefär...

Igår for jag iväg te Hemavan med Katrin och hennes dotter, jag skulle åka snowboard där hade jag tänkt. Det är något jag velat gjort i flera år, men dte har aldrig blivit av. Jag var ju inge duktig på att åka bräda det kan jag medge. Men satans se kul det var. Tyvärr så blev det så att efter några få fall så tog vänsterhandled tydligen lite för hårda stötar i backen så att resa sig med en hand var inte något enkelt och därför bestämde jag mig för att jag skulle ta sskidor ist.

Killen på uthyrningen var snäll och eftersom jag nyligt vart där med brädan så fick jag byta utan problem. Med en ond hand och handled skulle jag nu göra det som jag är betydligt bättre på... i vanliga fall INTE igår, så drog jag mig upp i backen med skidor och det gick ju bra, hyffsat iaf. Blev några åk till sen drog vi in och fikade och jag satt en liten stund extra medn katrin och dottern hennes skulle fortsätat åka sen skulel jag emd ut jag med. Men så blev det inte, handen och handleden gjorde för ont tråkigt nog. Hade sett fram emot att få åka lite mer. Men men, när man känner att man inte kan röra allt för mycket/vrida på handleden så bör man nog vara försiktig. Speciellt eftersom jag genom armbrytningn haft en mindre skada under lååååååång period och än har på den handleden så vill jag vara nog försiktig. Nästa gång blir det handledsskydd eller liknande så att mer kan åkas, iaf med brädan.

Idag har jag pluggat hela dan, skulle sedan nu ikväll på gymmet, men kände under dagen att kan inte katrin så skippar jag det för jag är så himla trött och har vart hela dagen, sen är jag öm i hela kroppen efter gårdagens åkning, men det enda av det som gör att jag kunde låta bli att träna ikväll var min handled, den gör ont än.

Katrin kunde dock inte idag så vi båda laddar upp inför onsdag då det blir träning, blir väl ändå bra för mig att ladda upp eller dvs vila inför armbrytningen i morgon. Den blir av, med vänster? Det ser vi då.

Längtar dock till nästa gympass, ska bli så skönt att ta ett långt härligt pass...  

ännu en avklarad träningsdag....

Det var så himla skönt idag när jag framför allt var uppe före nio på morgonen, är ju nämligen ganska ovanligt för mig så jag hann få klart vissa saker som jag ville få gjort på förmiddan för att sedan ca 12.15 avsluta ett 1½h långt gympasss.

Jag kände när jag körde att jag hade ganska så träningsvärk, inte så mycket, men jag kände av det iaf. Så himla skönt. Jag tror dock att morgondagen blir värre hehe, men det är sådant som man får leva med. Är ju träningsvärk som ajg vill ha efter ett underbart träningspass. Det är ju ännu prov-tid för mig i mitt nya träningsschema eller vad jag ska kalla det men det verkar fungera än så länge... Ska försöka köra detta till nyår, sedan får jag se hur det fungerat efter denna period om något behöver läggas till eller tas bort...

Men men fokus är ju som sagt på 2010, ja, bortsett en match i mars nästa år uppe i Arjeplog. Har ju ett mål till som jag glömde skriva upp förra gången hehe, Linda ska inte få vinna så många fler matcher mot mig. Hon ligger lite väl på plus sidan nu tycker jag.

Nu håller jag på med maten, blir ngn slags fiskgratäng eller så av ngt slag. Jag hoppas hur som haver att den blir god, för nu är jag hungrig... Nästa gympass blir på måndag... Längtar redan....

lite tillägg...

Ja, idag var jag även ca 2 h efter mitt härliga gym pass på armbrytarträningen, säger bara - shit vad jag är svag i handlederna... dem behöver tränas upp.. Men det var kul och jag fick sådan pump i underarmarna och handlederna på en gång. Nu framöver ska det bli mycket starter som det ska fokuseras på och handlederna ska tränas upp..

Längtar så tills den dan kommer då jag är i sådan super grym form igen... Men jag kände idag att jag var på god väg. Eftersom jag fick en sådan totalfokus under vissa matcher och en sådan härlig adrenalinkick som jag ibland får under ett träningspass, var så härligt... Som sagt mer detaljerat på mitt träningsschema ska göras. Jag hoppas att jag får ihop det bra... OCH att det ger RESULTAT.....

Underbar träningsdag...

Idag har jag tränat väldigt mycket, iaf om man ser på hur jag har tränat senaste månaden, vilket är lika med noll ungefär...

Jag började med att befinna mig på ett fik här i stan med Linda, ja, vi satt där och tog en kaffe och bara snacka lite skit. Jag insåg då att ska jag vinna över henne måste jag träna, hehe och vinna över henne ska jag göra i mars uppe i Arjeplog. Det är ju en av de få tävlingarna jag gör under nästa år.

Sen när jag kom hem började jag köra lite med min powerball, och hörde efter om Katrin hade tid att fara iväg och gymma, det passade dock inte med hur hon jobbade och min armbrytarträning nu ikväll. Så jag tänkte efter en stund och inspåg att jag bord ekomam iväg, har två min te gymmet och har inte vart där på ungefär en månad. Så Jag drog dit började köra lite lagom uppvärmning som tog kål på mig hehe. Fortsatte sedan med att köra lite diverse armar axlar och lite mage, körde även mycket lättare än jag egentligen klarar av bara för att börja för lätt och sedan träna mig uppåt och på så vis bli både uthålligare och starkare. 

Jag la även upp ett träningsschema som jag tror kan fungera, ska testa det nu denna och nästa vecka. Fungerar det så kommer jag lägga upp det här så att andra lättare kan se hur jag kommer köra nu några månader framöver innan jag  ändrar på det. Men förhoppningsvist kommer det att göra så att jag utvecklas riktigt bra och kunna nå några mål inom fem år. För har jag bara viljan med mig och tar det som dte kommer så kommer det gå fortare, det vet jag.

Nu, ska jag börja detaljera mitt nya träningsschema så vet hur jag ska göra. Meddelar mer om det ju längre tid det går.

Gammelsara

Träning tränarsyn och utveckling

RSS 2.0