En härlig dag i Mars

Så trött som jag var i natt var härligt att vara. Det var en trötthet som inte var något annat än trötthet. Klar i huvet och klar i kroppen men bara sådär härligt nyvaket-trött. Det var hur jag kände mig både när jag vaknade tidigt tidigt i morse och sen när jag vid halvtolv vaknade och insåg att jag måste gå upp.

Idag är det Smash Arm i Skänninge, eller ja Mjölby där tävlingen går i år och idag är det första gången sedan 2005 då tävlingen gick första gången som jag inte ställer upp. Känns lite konstigt att inte ens vara på plats men det är väl så det ska vara om man bor så långt ifrån och inte ska tävla nå mer i år.  

Jag hopaps att det blir en bra tävling med många snygga matcher och tuffa final matcher. Det dröjjer ju dock te SM om drygt en månad tills jag får träffa hela gänget igen. Många har jag inte träffat sen i höstas på Blockbrytet och det känns som evigheter sen trots att det bara egentligen är knappt ett halvår. 

Idag blir det kanske en promenad eller två och ännu mera röjjning i lägenheten. Är så duktig på att börja städa och hela tiden påbörja nya delar att städa så inget blir ju riktigt klart.

bla bla bla....

Yeah.. Here I write again.. I just wanna say I made a decision earlier today. Now until the Swedish national I won't Gym anything. I will only train armwrestling. Or at least not planned gym sessions. The reason? Yeah, I don't have any energy at all to gym and I dont like it for the moment. So Now I will only take the gym if I one day just want to go there. So I might not write that much or that often in a month. But after that I will start over and write much again.



Ja, jag tog beslutete idag att jag innan SM i år inte kommer gymma något, eller ja, inte planera något gymmande iaf isf blir det att jag drar dit för att jag JUST DEN DAGEN känner för det. Så blir inte så mycket skrivande här innan dess. Anledningen? Har ingen glösd för tillfället att gymma. Bara det... Men efter SM blir det nya tag igen...

Ja vad ska man säga ?

Igår och idag har jag tränat....
Igår vart det gym och idag Armbrytning. Två hyfsade pass men inget var jätte bra... som oftast alltid.

Efter att jag gymmade igår så var jag genom trött, eller egentligen mer en bara trött. Så bestämde att jag idag skulle skippa fara på gymmet och vila istället, och det beslutete var bra taget för hela förmiddagen så var jag helt utsalgen. Jag hade ingen energi att gå upp för fem öre. Inte mer än från sängen och till soffan.

Eftersom jag var på detta vis så hade jag inte större förväntningar på kvällens träning. Men det vart klart okej.
Imorrn ska jag äntligen röntga min handled. Hoppas verkligen att det visar nu vad som är felet.

Lugn kväll sedan sömn...  

yeah yeah yeah

Today I have been Armwrestling now in the eve and yesterday I had my gymtrainng. Both went okey, haha as usual my training is not perfect but that feels okey for me. Since I were att he gym yesterday I have been totally dead. Atfer the session at the gym I became so tired and I had no energy left at all so I felted then that I today should been rest. And that was a good decision because today I spended the all morning in my couch. Had no energy at all to get up, only from the bed and to the couch.

So I did not had any big thoughts about the training this eve but it did became pretty good.

Tomorrow I will have do a x-ray on my left wrist. I really hope I will get an answer of the problems.

Now TV then take a shower and then sleeping hopefully....

tillbaks igen

Jag vet, jag har vart dålig på att uppdatera min blogg.. och ännu sämre på svenska.

Men det har ärligttalat inte vart så mycket träning för mig dem senaste veckorna. Före goteborg och World Challegne, hade jag ingen lust för att träna liksom under den veckan som tävlingen var. Dessutom had ejag rejält ont i magen pga tävlandet så kände ännu mindr eför att skriva här då.

Men en sammanfattning om för-under-efter World Challenge.
Min resa började redan på torsdagen, då for jag upp till Storuman för att ha en lätt träning med med en efterföljande avkopplingskväll med frida. Träningen gick helt okej. Jag hade ju varit genomnervös under veckans om var så det vara för mig enbart avkoppling att få spendera sista dagen före resan med henne. På torsdag kväll vägde jag 73 någonting och jag skulle sen på lördagen väga in under 70 eftersom jag på söndagen skulle tävla i -70 kg. Men jag åt en god middag så att jag inte skulle klara mig resan ner.

Fredagen bestod av att slappa och inget annat. Bussen skulle åka på kvällen och där stod jag och enbart förtärade kaffe 3-4 kopapr under dagen, vart mindre än jag hade planerat men men, och lite torrt hårdbröd. På kvällen bar det av för en 14-15 timmars bussresa från Storuman till Göteborg. Det jag fick i mig under resan var lite druvsocker, massa vatten och en tugga av en mjukmacka.

Väl framme på hotellet hade jag 5h på mig att tappa sista vikten. Visste inte exakt hur mycket, men jag visste att jag än låg över 70 kg. Mellan 10-13 satt jag nästan konstant i bastun, bara några enstaka pauser för att kolla vikten men det var det enda. Jag tappade ca 1½-2 kg i bastun, Så just före invägning var jag helt slut och ville bara äta allt det jag hade packat ner i väskan. (massa godis men även lite youghurt och en baugette)

När det var min tur att väga in var jag hel nervös, vi visste att testvågen vägde fel men vi visste inte exakt hur mycket. Jag fick iaf på invägningen höra att jag fick väga max 69.9  och jag var inte helt säker på att jag hade klarata det. När jag stod på vågen fråpgade jag hon som stod där vad den visade.
-Du väger 69.8kg. Så glad jag var över att ha klarat det på första försöket. (hade haft ett till försök på mig annars.)

Dagen spenderas med dem som jag inte hade träffat på ett tag och att koppla av. När tävlingen väl var så var jag riktigt nervös över hur dte skulle gå med vänstern min. Senaste jag tävlade med den så skadade jag mig ganska ordentligt.... igen. Så jag var faktsikt rädd när jag gick mina matcher men efteråt kändes det helt okej. Handleden hade hållit och vänstern är som sagt inte "min arm"

Efter några timmar var det dags för högern och jag visste att det skulle gå bättre denna gång. Trodde jag. Liksom i högern vann jag enbart en match, precis vad jag hade gjort i vänstern på förmiddagen. Och den matchen jag vann var det enbart tur och inget annat som avgjorde.

Match nr1: Var mot Camilla, en grym Armbryterska med fina meriter och hon vann bla Golden Arm pro +65kg i höger arm i år. Jag förlorade enkelt men lyckades få till ett bra sidotryck före start, men det var som sagt det enda. 

Match nr2: Emot Anna, en fd klubbkompis som jag i höstas svamlade med att efter att jag har bytt klubb så kommer vi att mötas. Vi har tävlat i samam klass förut utan att nånsin mötts. Denan gång skedde det. Hon drog mig in i en grym hook och jag hade inte en chans så hon drog ner mig en rejäl bit men fick en armbågsfoul så matchen startades om. Då tappade hon tyvärr fokus och jag vann den matchen enkelt. Det kändes inte bra för mig. Tycker inte om att vinna så pass enkelt. Speciellt inte då motståndaren min vart så nära och sne tappar allt fokus.

Match nr3: Mot Sarah jag visste att hon hade utvecklats rejält sen SM2008 då vi möttes i högern och då jag efter en hård rem-match vann eftersom jag vägrade förlora mot hon. Denna gång slutade det inte likadant. Denan gång drog vi ut oss i en rejäl top och fick remmar. Matchen startades om och denan gång vann hon. Första gången hon vann över mig i högern. Men nästa år är jag tillbaks igen starkare än någonsin och DÅ... då lär hon inte vinna.

Jaja, hårda sanningen här i livet. Veckan efter när vi kom hem igen var jag helt slut varenda dag så att jag lyckades hålla mig vaken är föär mig ett under. Därav ingen träning alls.

Denan veckan har jag brytit 2 armbrytarpass, första i Måndags i Storuman och det andra i tisdags här i Lycksele. Första passet var helt okey, andra var hyfsat. Ända sen vi kom från Göteborg har jag haft så ont i muskelfästena vid armbågen och haft den s.k. "Tandvärken"eller "nybörjarvärken" som den också kallas. Förut har jag bara kännt den värken en dag eller två, nu har jag kännt den i 1½ vecka. men någon gång är det min tur med.

Nästa vecka ska jag komma igång med hårdträningen igen och jag kommer snart att påbörja min träning för Europeiska Mästerskapen 2010. mitt största mål för nu.

Just ja, jag skrev för några veckor sen att när tävlingen var över skulle jag avslöja mitt knep i hur jag tränade. Så fort, framförallt på gymmet, när jag kände mig helt slut. Då satte jag upp bilden av Irina Makeevas ansikte framför mig och intalade mig att skulle jag vinna över hon så var jag banne mig tvungen att köra lite hårdare. Detat gjorde att jag utvecklades rejält i min träning på gymmet.

För er som inte vet, Irina Makeeva är en Ryska på 22 år som har FLERA VM OCH EM guld på både junior och senior nivå. Hon vann hela world Challegne. Både i vår vikklass och sen i den stora "fianlen"  utan att ens behöva ta i. Hon är Världens Bästa Armbryterska Oavsett Viktklass. Jag visste ju att jag inte skulle kunna vinna över hon men jag hoppades iaf på att få möta hon och känna på den där styrkan hon besatt. Men jag fick tyvärr inte möta hon i nån arm, lite synd.

Allt för denna gång. Träna hårt och njut av livet.

back on track again...

I know bad bad bad updates here I KNOW...

The latest weeks haven't been so much trainig. Because before I went to Gothenburg for World Challenge I did not feel for train and the same week as the competition were I had such a ache in my belly only because of the competition so I did not had any energy to write when everything felt wrong.

But a short tell about before-during-after World Challenge.
My trip started already on Thursday when I went up to Storuman for a light Armwrestling training and a fun eve with Frida. The training went good, and during the week and the week before I had been REALLY  nervuos. So it was a great relax just beeing with her during all day before the travel to the south. I did then weight 73 something and I should at the sunday compete in -70 kg. But I ate a good meal then so I wouldn't loose any energy during friday.

On friday we did just taked it easy and relaxing and almost just waiting for the travel. All I ate that day were crispbread and I did also drink 2-3 cups of coffee, (not that much but little bit at least.) At the bus I had planned to sleep almost during the whole trip, It tooked us 15 hours to get from Storuman down to Gothenburg and I slept almost only 4 hours. And all I ate then were one small bite of a sandwish and I drank alot of water and 2 cups of coffee.

When we came to our hotel we had 5 hours until the weight in would have started and I were still not yet below 70 kg. Between 10am-1pm I sat in the sauna to loose the last 1½-2 kg. I didn't sat there nonstop, I tooked few breaks just watch the weight. When the time was 1pm I where so out of space (at least in my mind) and all I had in my mind were all my sweets that I had in my backpack and also FOOD. I were real hungry and I were tired and totally exhausted.

Then I became my turn to weight in and there I bacame real nervous beacuse I didn't knew for sure how much the test-scale weight wrong and at the weight in they told us to weigth at most 69.9 kg  I hope for sure I did that.
When I stood on the scale i asked the one there what it stood. I had 2 times to weight in one to see and the second if I didnt make it the 1st time. And she said:
-You weight 69.8 kg. Ohh, I had make it on my first. It felt great.

Then the days goes on and I spend it with all those I hadn't met for a while and just relax.  Then it was the competiton and I did not felt that good. Last time I competed in left arm my wrist became injured.. again, so this time were I acctually scared of compete with it. I won only one match, i became not that glad of that but it was okey. My strongest arm is my right arm so I put no pressure at all on my left.

Then after some hours it was time for competing again, now with right arm. I knew now it would go better. HAHA that was what I thought. I did only won one match, but it was real close that i should have lost both first matches. It was only luck that I won my second match.

The first Match in right were against Camilla (a great super armwrestler that won Golden arm pro +65 kg right arm this year. And she a great armwrestler.) I lost against her but i did got a good side pressure in the beginning but I did not had any chanses at all to give her a match.
 
The second match were against Anna, (a girl I trained with before and we joked during the last year in the autumn that when I change club we will meet eachother, cause we havent met eachother before even if we had compete in the same class.) So now it happend and she got me into a good hook and I was lost, I cant hook in my right arm so she pulled me down and in the same second I knew she had won the referee said she got an elbow foul. Than I turned back on again and got full focus and she droped all her focus. So I won that match easily. But that didnt fell good, I dont like win matches like that when my opponent dropes her focus because of a restart. 

Then It was the third match now against Sarah, I knew she had developed alot since we met eachother at the Swedish nationals last year and she where there close to hit my in my right arm but then I didn't alowed her to win so after a slip and straps I did my all for win the match and I did. This time, we both went out on a top and it became straps and I had no energy at all to give her a match so she won. BUT, next year I will be back on track again and then she not gonna win. I am going to have my revenge. Hehe. 

The third match tooked real heard on my and it broke me down real hard.  Not about loosing the the match beacuse, I know I cant win all time It was just that I became that surprised that I had such a little energy to give her a match.

Yeah yeah, thats the hard story of the truth. Hehe, The week after we came home and also this week had been almost none training at all for me beacuse I have been tired all daya long and have been sleeping to the late day.

But this week I have been armwrestling twice already. The first session were in Storuman monday eve and that were godd session and the next were yesterday(thuesday) and it wasn't the best but okey. All since we came home from Gothenburg I have this beautiful ache in my arm what  (at least in sweden dont know for sure what the call it abroad) we called and "rookieache" and compares it with tooth ache. HAHA I have been have it before but not this long time and I still feel it.

Next week will start with hard training again and I Will also start my program for Europeans 2010. That my biggest goal for now.

Yeah I told you few weeks ago that I should admit what my "secret weapon" for the competition were when I trained/worked out. All the times I became tired and felt it was to heavy I put Irina Makeeva's, ( a great russian armwrestler), face in front of me and told my self that If I gonna win over her I must became STRONGER. And that made develope ALOT at elast at the gym. It felt great doing that, the sad thing was that I didn't met her in any arm. (She won the whole competiton easilys so I wouldnt have any chances at all  because she is the best Female Armwretler in the whole world.) But I wanted to meet her 'cause I hadn't done that before and it would have been great to feel HOW extremely strong she is.
This was all for now.Train hard and enjoy life...

Gammelsara

Träning tränarsyn och utveckling

RSS 2.0