Träningsschema och regelbundet ätande

Igår kväll/natt satt jag och Karin och planerade träningsschema så nu har jag en mall som jag sak fylla ut med lite mer detaljer. Men det blir iaf som det ser ut nu, 4 dagar med träning, men jag sak försöka fylla ut iaf en eller två dagar till. Då är både, gym och armbrytning inplanerat. Jag hoppas dock, eller mer ska se till att tills årsskiftet ha ökat på iaf en dag i veckan med träning.

Sedan denna vecka har jag kommit igång med att lägga upp speciella tider med att äta, så nu de här dagarna jag gjort det känns det som att jag har ätit mest hela tiden men jag antar att det kommer ändras lite mer sen när jag väl börjar plugga och träna mer. Men jag vill att det ska fungera nu åtminstone i några månader. Sen kommer det väl i fortsättningen att sättas i rutin och jag gör det av bara farten...

Nu på måndag börjar jag dessutom plugga och då startar "kampen" eller vad jag nu ska kalla det för att jag ska kunan bygga på min dröm om att en dag bli utbildad armbrytartränare.

Ibland blir man ju lagom förbannad...

Såg idag ett program på barnkanalen, (lätt man har igång den då kanalutbudet hos mig inte är så stort och så är det oftast ngt att bara ha igång). Men Iaf, så var där ngt om ungar i Kina, som tränade Gymnmastik och jag kan med en irriterad reaktion säga att det var inte hälsosamt för dem ungarna med deras träning.
 
Ungarna var sisådär 8-12 år eller så skulle jag gissa på, och dem tränades flera timmar varje dag. Jag tycker att är man i den åldern så ska man INTE träna varje dag och inte så hårt som dem gör...  Jag har fått en väldigt annan syn på tränandet nu då jag vill bli tränare... 

Är man ung, dvs först och främst INTE gått klart grundskolan så bör inte träningen vara annat än på skoj, visst kan man satsa hårt men gör det genom lek. 1 träning kan vara fullt fokuserat på den idrott man utövar, de andra träningarna i veckan kan vara lekar som är baserade på, snabbhet/smidighet/samarbete/uthållighet, eller ja vad du nu bör träna på. Det viktigaste, eller en av de viktigaste sakerna att tänka på som tränare då man framförallt tränar unga är att man ska ge dem positiv energi, och dem ska lära sig att dem ska utöva sporten/idrotten för SIN EGEN skull, inte någon annans. Glädje bygger styrka.

Den styrkan dem har, antingen mentalt eller fysiskt, ska dem kunna glädjas över att dem har fått. Styketräning ska inte enbart vara lagd i direkta styrkeövningar, det kan till exempel vara så att dem kör;

* Skottkärra (genom att lyfta varandra så blir det lite styrketräning)
* Kull-lekar, typ abulanskull, eller vad dem nu kan heta, iaf där man ska lyfta dem andra. 
- Kull-lekar är även bra konditionsmässigt då man förhoppningsvist springer mest hela tiden.
*Brännboll, även det kondition och viss styrka, när man kastar bollen vidare för att bränna.

Ja, som sagt finns flera lekar man kan göra, dessa var vilka jag kom på just nu... Men man kan ju som sagt träna upp, både, smidighet, styrka, balans, snabbhet, uthållighet m.m. genom lekar.  Ju roligare man har på träningen desto bättre resultat blir det när man tävlar. Se inte enbart medaljer som något bra, även enstaka vinster kan vara mer än guld värda, (inte alltid men ibland).

Idag, drog jag ner på gymmet, och körde i ca en timma, var riktigt skönt, men vänster handled gjorde ont då jag körde den, var inte roligt, vill inte att det ska vara en inflammation, eller på väg till att bli en, har ju haft problem med den länge, men det har ju aldrig blivit hundra med den. Det är ju bra i perioder men blir aldrig helt bra för gott... 

Hoppas detta inte ska strula för mig på framtida tävlingar, för det vill jag inte. Mer träning på Måndag, sedan Armbrytning Tisdag, och åter igen gymmande på Torsdag.
 

kackelmaja...

... det är jag under ett träningspass.

Haha, idag var jag och bröt arm här i Lycksele första gången på ett år. Var skoj, vissa vinklar bröt jag mig slut i så, armen känns något eller några kilon tyngre. Men ändå lyckades jag trots allt prata sönder en stor del av träningen.... som vanligt.

Hoppas jag har mer att ge nästa tisdag, då är jag förhoppningsvist lite lite starkare och lite klarare i huvvet för mer tekinik kunnande.

Idag fick jag mer teknikträning än vad jag har fått på ett år, så himla härligt, iaf känns det som jag har fått den mängd teknikträning. Jag har ju själv mest stått och tränat ut, men nu vart det jag som fick veta... Vet ej hur jag känner över det.

Jag känner iagf nu än att jag INTE vill träna på SM nästa år, jag har inget där att göra då, jag ska vara där och se på och bara hejja.

Gymmade inget igår men hopps jag kommer iväg på torsdag. 

sådan dag

Ytterligare en dag på OS är snart avklarad och snyggingen Thorkildsen tog guld i Spjut, en av de saker jag verkligen inte velat missa nu under OS. Han är ju verkligen något att vila ögonen på under spjuttävlingarna.... Sen vart det ju bara ett VÄLDIGT STORT plus i kanten att han tog guldet.

Denna vecka har inte blivit något gymmande då den jag gymmar med inte kunnat och jag inte orkat dra iväg själv, och sen var jag på begravning då en av mina trogna bloggläsare avlidit. Det var en himla fin begravning med närmare 1000 personer på plats under begravningen i Linköpings Domkyrka.
 
På Måndag far jag hem igen till mig och det blir så skönt, då väntar gym på kvällen och jag hoppas att det blir ett tufft träningspass, ska även kolla upp när dem börjar med att bryta igen i Lycksele. Längtar efter att få köra ett tufft brytarpass igen.

En hård träningshöst står nu framför mig.

Ännu ett pass på gymmet

Idag har jag kört ytterligare ett pass på gymmet och obligatoriska dagar nu framöver att gymma är måndagar och torsdagar. Perfekt att börja med, jag och Katrin kom fram till att det käntes bra, vissa veckor kanske det pga av jobb eller annat som händer blir två andra dagar, beroende på hur den veckan ser ut.

Dagens pass var väl inte så jätte hårt men jag kom igång och körde lite iaf. Någonting är bättre än ingenting alls, och jag kommer förhopningsvist att kunna blogga mer nu framöver. När skolan kommer igång måste jag ut och springa lite mer mellan dagarna då jag kommer gymma och förhoppningsvist så blir det mer armbrytning med, får se hur träningarna här i höst ser ut.

Jag känner verkligen att kroppen min mår bra av träning, det är det som jag behöver ordentligt mycket av, olika slags träning med. Jag hoppas verkligen att jag är i bra form lagon till nyår. Då vet jag hur mycket jag på ca 4-5 månader kan utvecklas styrkemässigt.

Får se vad för mål jag kommer lägga upp nu när jag börjar träna, om ca 2 veckor vet jag väl lite mer vad som kan kännas rimligt. Äter nu en banan, himla gott efteråt. Nästa pass på måndag, ser jag redan fram emot.

dags igen...

Japp, har inte bloggat på ett tag nu, men måste komma igång igen.

På måndag ska jag te en sjukgymnast i storuman för att höra lite om hans åsikter kring min handled, förväntar mig inget större utav han utan vill mer bara prata eftersom han höll på med idrottsskador.  Och så vill jag veta lite vad jag behöver göra för att få min handled att bli bra igen, (har slitning på ledbandet i vänster handled). Tidigare har dem nästintill vänt ryggen till bara för att jag har varit armbrytare, men hoppas nu iaf kunna hålla en seriös konversation med han och ta reda på lite mer. Vill ju kunna tävla och ge fullt ut utan att en total skada sker. 

I morgon ska jag dessutom ner till gymmet igen, inte ens det har blivit av senaste veckorna. 

Längtar att få bryta arm igen, vill köra på ordentligt. 

1 sep kommer jag att börja plugga igen, kom in på utbildningen som jag har sökt, Ledarskap- och coachingprogrammet, så nu kommer jag att i 3 år plugga idrott. Är nyfiken som attans.

Nä nu ska jag gå och äta mat. Är hungrig

Gammelsara

Träning tränarsyn och utveckling

RSS 2.0